Tramp traži pomoć od Rusije za Severnu Koreju

© AP Photo / Jorge SilvaPredsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi želeo da Rusija pomogne u rešavanju problema u vezi sa Severnom Korejom, prenela je agencija Rojters.
Predsednci Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Putin i Tramp telefonom o Severnoj Koreji i bilateralnim odnosima

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio da se ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru s američkim liderom dogovorio da razmenjuju informacije i moguće inicijative o rešavanju situacije u vezi sa Severnom Korejom. 

„Glavni cilj bio je razgovor o Severnoj Koreji zato što nam treba njegova (Putinova) pomoć u vezi sa Severnom Korejom. Želeli bismo pomoć Rusije, to je veoma važno“, rekao je Tramp novinarima komentarišući razgovor s Putinom.

„On (Putin) je izjavio veoma prijatne stvari o našoj zemlji na planu ekonomije, ali i veoma negativne o drugim stvarima“, rekao je Tramp u vezi s tim razgovorom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala