Ruske diplomate Džonsonu: Čuvajte se medveda na ulicama Moskve!

© AFP 2022 / Justin TallisMinistar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson
Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji reagovala je na izjavu laburiste Krisa Brajanta, koji je upozorio šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona na opasnosti tokom posete Moskvi.
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija
Britanski mediji izopačili podatke o „ruskom tragu“ u „bregzitu“

Brajant je izjavio da šef britanske diplomatije treba da bude oprezan kada je reč o hrani koja bi mogla da bude otrovana, hakerima, pokušajima da mu se pokvari san i zamkama koje bi mogle da isprovociraju seksualni skandal, preneo je „Tajms“. 

Ruske diplomate odgovorile su političaru na Tviteru.

„Kao prvo, treba da se čuvate medveda na moskovskim ulicama (zbog čega je Brajant propustio ovu tačku?)“, ironične su ruske diplomate. 

Kris Brajant je na čelu Komiteta Parlamenta Velike Britanije za rusko-britanske odnose.

On je Džonsonu napisao otvoreno pismo u kojem ga je upozorio na stvari koje su se navodno događale tokom njegove poste Moskvi i Nižnjem Novgorodu 2010. godine. 

„U hotelu je moj telefon zvonio svaki čas, a kada sam podizao slušalicu, niko nije odgovarao“, ispričao je Brajant u Parlamentu u sredu. „Saopštili su mi da je to standardna procedura koja ometa san britanskih ministara“, dodao je političar. 

Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Ohrabren sam saradnjom Rusije i Amerike

On je, takođe, posavetovao Džonsona da bude oprezan kada je reč o hrani i piću. Prema njegovim rečima, ne sme da „nateže svaku čašicu votke i da učestvuje u takmičenjima u ispijanju alkohola sa svojim protivnicima“.

„Tehniku treba ostaviti kod kuće, kako je ne bi prisluškivala Federalna služba bezbednosti“, naglasio je Brajant. 

Poslanik je uveren da je u Rusiji najbolje da se čovek liftom vozi sam i da ne sklapa nova poznanstva, pošto postoji rizik od „zapadanja u seksualnu zamku agenata Kremlja“. 

„Ako budete čačkali nos ili pravili grimase, to će fotografisati i čuvati za crne dane“, rekao je Brajant. 

Ranije je objavljeno da Boris Džonson planira da poseti Moskvu. Saopšteno je da će se tokom posete susresti sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom. 

 

Sve vesti
0