Analiziramo: Koji će biti efekat Putinove odluke da samostalno izađe na izbore

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaGodišnja pres-konferencija ruskog predsednika Vladimira Putina
Godišnja pres-konferencija ruskog predsednika Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je ispravnu odluku ne samo sa marketinškog nego i sa nacionalnog stanovišta objavivši da će na predstojećim predsedničkim izborima učestvovati kao samostalni kandidat, izjavio je za Sputnjik politički analitičar Dragomir Anđelković.

Kako tvrdi, Rusija se nalazi u situaciji da je izložena ozbiljnim agresivnim namerama čitavog niza zapadnih zemalja, odnosno evroatlantske elite, na najgori način od okončanja Hladnog rata — u takvim okolnostima Rusiji je bitno da ima nacionalno jedinstvo, efikasnu vlast koja može sve resurse da stavi u funkciju nacionalne odbrane, ali i generalno jačanje države. 

Godišnja pres-konferencija ruskog predsednika Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin: Biću samostalni kandidat

„Ruska država je u takvim okolnostima da je pod pritiskom, ali uprkos tome se trudi da bez obzira na pritisak radi na razvoju ekonomije i kulture i svega od čega zavisi standard većine građana“, ističe Anđelković i dodaje da je Putin izbalansirao stvari na način da to bude najbolje i za Rusiju.

Prema njegovim rečima, to je dobar osnov za njegov nastup u predizbornoj kampanji kao nekoga ko je pre svega branilac nacionalnih interesa, a ne običan političar koji se bavi isključivo vlašću.

Govoreći o tome kakvu će podršku Putin dobiti od javnosti, Anđelković smatra da će svakako veliki deo ruske intelektualne, naučne i šire javnosti, bez obzira na partijska opredeljenja, stati iza njega, i to ne zato što je to jedna vrsta dodvoravanja već prepoznavanja vitalnog nacionalnog interesa.

„Sigurno će se još neke partije, uz Jedinstvenu Rusiju, opredeliti da stanu uz njega, kao i čitav niz nevladinih organizacija i udruženja građana. Radi se o stvaranju jednog širokog bloka koji ne treba samo da bude u funkciji izbora već da postane potpora daljeg razvoja i funkcionisanja Rusije“, zaključuje Anđelković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala