Rusija i EU razmatraju smanjenje trgovinskih barijera

© REUTERS / Marcos BrindicciUčesnici dolaze na ceremoniju otvaranja 11. Ministarske konferencije STO u Buenos Airesu
Učesnici dolaze na ceremoniju otvaranja 11. Ministarske konferencije STO u Buenos Airesu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin je na marginama 11. Ministarske konferencije STO održao kratak sastanak sa evropskim komesarom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, na kojem je razgovarano o koracima za postepeno smanjivanje međusobnih trgovinskih barijera.
Moskva - Sputnik Srbija
EU opet produžava sankcije Rusiji

„Održan je kratak sastanak sa komesarom EU za trgovinu Sesilijom Malmstrom. Razgovarali smo o činjenici da treba postepeno krenuti ka smanjenju trgovinskih barijera“, rekao je Oreškin novinarima na marginama konferencije.

Prema rečima ministra, ova pitanja takođe su razmatrana i pre mesec dana na sastanku sa ambasadorom EU u Rusiji Markusom Edererom. „Sa ambasadorom Evropske unije razgovarao sam o tome da ćemo sada pripremati spiskove trgovinskih ograničenja koje imaju obe strane i videćemo kako da krenemo napred kako bi se poboljšala situacija“, istakao je ministar.

Oreškin smatra da će Evropska unija na svojoj listi uključiti embargo na prehrambene proizvode, koji je Rusija uvela 2014. godine. „Na svojoj listi EU će to nesumnjivo navesti. Ali ovde je stav ruske vlade jasan i nema ničeg novog“, dodao je on.

Jedanaesta ministarska konferencija Svetske trgovinske organizacije održava se od 10. do 13. decembra u glavnom gradu Argentine Buenosom Airesu. Ministri su se tradicionalno okupili kako bi „usaglasili stavove“ i razgovarali o budućnosti svetske trgovine, obraćajući pažnju na problem povećanja protekcionizma. Oreškin predvodi rusku delegaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala