Jevreji u svetu: Zabranite antisemitske proteste, menjajte zakone

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaJevreji
Jevreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jevrejske grupe u Nemačkoj nakon spaljivanja jevrejske zastave i simbola na protestima ispred američke ambasade u Berlinu traže od nemačkih vlasti da zaustave antisemitsko ponašanje.

Američki jevrejski komitet iz Berlina, grupa JSUD koja okuplja jevrejske studente i nemačko-izraelsko društvo zatražili su izradu novih i jačanje postojećih zakona kojima bi se zabranili antisemitski protesti, prenosi Rojters.

Palestinski demonstranti u sukobu sa izraelskom policijom nakon odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela - Sputnik Srbija
Počinje li krstaški rat nove epohe: Sveti grad pali Bliski istok, na udaru Evropa...

Američki jevrejski komitet saopštio je da je najnovija studija profesora sa američkog univerziteta u Indijani pokazala da su neophodni za borbu protiv antisemitskih stavova među muslimanskim izbeglicama iz Sirije i Iraka.

„Političari moraju da garantuju da se antisemitski stavovi neće tolerisati i da će se prekršaji propisa i zakona poštovati“, rekla je direktorka tog komiteta Dedre Berger.

Prvog dana Hanuke u školi otkrivene tri svastike

Policija u saveznoj američkoj državi Masačusets saopštila je danas da je otkrila tri svastike urezane u sto u srednjoj školi u Andoveru, prvog dana obeležavanja jevrejskog praznika Hanuke.

Direktor škole objavio je da će škola zajedno sa policijom raditi na rasvetljavanju tog slučaja, a lokalni list je objavio da to nije prvi put da se u školi pojavljuju crteži svastike, uz podsećanje da je u toku ove godine zabeleženo nekoliko incidenata, prenosi AP.

Policija je navela da su grafiti uznemirujući i neprihvatljivi i istakla da su crteži svastike zločin iz mržnje.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala