„Gasprom“: Potpuna obnova isporuke gasa preko Austrije

© AP Photo / Ronald ZakVatrogasci gase požar na gasnoj stanici Baumgarten u Austriji
Vatrogasci gase požar na gasnoj stanici Baumgarten u Austriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Gasprom“ potvrdila je kompletnu obnovu isporuka gasa u EU nakon eksplozije na gasovodu u Austriji, saopštila je kompanija „Gasprom eksport“ na svom sajtu.
Gasna stanica u Baumgartenu u Austriji - Sputnik Srbija
Zbog eksplozije u Austriji, „Gasprom“ prekinuo isporuke gasa u evropske zemlje

„’Gasprom eksport‘ u potpunosti zadovoljava zahteve klijenata koji primaju gas preko austrijskog Baumgartena“, navodi se u saopštenju kompanije.

Juče se u gasnom centru OMV-a u Baumgartenu dogodila eksplozija. Poginula je jedna osoba, a povređeno 21. Rad gasnog čvorišta bio je potpuno zaustavljen. Austrijski regulatorni organ za gas „E-Kontrol“ saopštio je da je prekinuta isporuka gasa prema Italiji, Sloveniji i Mađarskoj. U sredu ujutru isporuka gasa potpuno je obnovljena. Uzrok incidenta, prema preliminarnim podacima, bio je tehnički problem.

Centralnoevropsko gasno čvorište (hab), koji se nalazi u austrijskom gradu Baumgarten na granici sa Slovačkom, međunarodna je platforma za trgovinu gasom i jedan je od tri najveća centra za distribuciju gasa u Evropi. Preko gasne stanice Baumgarten prolazi oko trećine svih isporuka ruskog gasa u Zapadnu Evropu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala