Eksplozija gasovoda u Austriji, prekinute isporuke gasa (foto, video)

© AFP 2023 / Einsatzreport / APAEksplozija gasovoda u Baumgartenu u Austriji
Eksplozija gasovoda u Baumgartenu u Austriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na gasovodu u saveznoj državi Donja Austrija dogodila se eksplozija, povređeno je 60 osoba, navodi portal „oe24“ pozivajući se na policiju.

Rad gasne stanice je potpuno prekinut.

„Osamnaest osoba je povređeno, a jedna je poginula“, izjavio je načelnik policije Donje Austrije Markus Hajndl nakon eksplozije u skladištu prirodnog gasa u Baumgartenu.

Na pitanje da li je terorizam isključen kao uzrok eksplozije, zvaničnik je odgovorio da su „tehnički problemi“ uzrok incidenta „bez naznaka terorizma“.

​„Ne možemo mnogo da kažemo… Tek smo započeli istragu. Na licu mesta je stotinu vatrogasaca, spasilačkih timova i policije“, istakao je Hajndl. 

Isporuke gasa u Italiju, Sloveniju i Mađarsku prekinute su nakon eksplozije u gasnoj stanici u Baumgartenu, saopštio je austrijski regulatorni organ.

„Tranzitne isporuke za Italiju, Sloveniju i Mađarsku trenutno su u prekidu. Radimo na brzom ukidanju ograničenja. Za sada nije jasno kada će biti moguće da se ukinu ograničenja“, navodi se u saopštenju gasnog regulatornog organa E-kontrol.

Eksplozija se dogodila jutros u opštini Vajden an der Marh na jednoj od najvećih benzinskih stanica u Austriji.

Mediji navode da spasilački helikopteri kruže iznad mesta eksplozije koja se desila na benzinskoj stanici OMV u austrijskom Baumgartenu.

Portal „Hojte“ javlja da se na licu mesta nalazi deset vatrogasnih kola i četiri vozila hitne pomoći.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala