Misija završena: Prvi snimci povlačenja ruskih aviona iz Sirije (video)

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBombarder Tu-22M3 sleće na aerodrom
Bombarder Tu-22M3 sleće na aerodrom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bombarderi Tu-22M3 koji su izvodili napade na teroriste u Siriji, stigli su u Kalušku oblast, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Avioni su sleteli na mesto stalnog raspoređivanja nakon leta iz Severne Osetije.

Na svečanoj ceremoniji priređenom povodom toga učestvovali su komandant vazduhoplovne avijacije dugog dometa, general-pukovnik Sergej Kobilaš, predstavnici pokreta „Junarmija“, veteranske organizacije, kolege i rodbina vojnika.

Komandant je čestitao vojnicima na povratku i uspešnom ispunjavanju borbenih zadataka. To je postignuto zahvaljujući „kompetentnoj službi i efikasnoj borbenoj upotrebi avio-tehnike, kao i poštovanju bezbednosti letova“, rekao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak je posetio rusku vazduhoplovnu bazu u sirijskom Hmejmimu, gde je naredio povlačenje velikog dela ruskog vojnog kontingenta iz Sirije u vezi sa okončanjem operacije protiv DAEŠ-a. Putin je izjavio da su vojnici sjajno obavili svoje zadatke. Sirija je sačuvana kao suverena i nezavisna država i stvoreni su uslovi za političko rešenje situacije pod pokroviteljstvom UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala