Njujorški napadač optužen za terorizam

© AP Photo / Scott RothVozilo njujorške policije
Vozilo njujorške policije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Počinilac jučerašnjeg terorističkog napada u Njujorku Akajed Ulah (27) optužen je za terorizam, saopštila je njujorška policija.

Policija je putem Tvitera saopštila da je Ulah takođe optužen za terorističku pretnju i posedovanje oružja, a federalne optužbe se tek očekuju.

Policija u Njujorku posle eksplozije - Sputnik Srbija
Njujork: Eksplozija na Menhetnu, ima povređenih, na ulicama oklopna vozila (video)

Zamenik komesara za protivterorizam Džon Miler rekao je da Ulah nije bio poznat policiji do napada koji se dogodio u podzemnoj železnici nadomak Tajms skvera u ponedeljak.

U delu njujorške podzemne železnice, gde se u ponedeljak dogodio neuspeli pokušaj terorističkog napada, ponovo je pušten saobraćaj. Zbog povećanih bezbednosnih mera, tim delom podzemne železnice sada patroliraju policajci sa psima koji mogu da otkriju eksplozivne materije, prenosi AP.

Ulah je ranije identifikovan kao počinilac jučerašnjeg napada. Policija je eksploziju okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada. Ulah je detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom je povredio tri osobe i sebe.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je napad pokušaj terorizma, dodajući da je puka sreća što počinilac nije ispunio svoje krajnje ciljeve.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala