Treći dan sukoba u Izraelu: Povređeno više od 200 Palestinaca (video)

© REUTERS / Mussa QawasmaSukobi Palestinaca i policije u Vitlejmu
Sukobi Palestinaca i policije u Vitlejmu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U sukobima s izraelskom policijom povređeno je 227 Palestinaca, saopštio je palestinski Crveni polumesec. Prema podacima lekara, reč je o povredama od suzavca i gumenih metaka.

„Sto sedamdeset jedan čovek je povređen na zapadnoj obali Jordana, uključujući i Jerusalim, a 60 osoba u Pojasu Gaze“, saopštila je organizacija.

U sukobima s izraelskim vojnicima juče su poginula dva žitelja Pojasa Gaze, a više od hiljadu Palestinaca je zadobilo povrede od vatrenog oružja i od suzavca. Dva borca Hamasa poginula su u noćnim vazdušnim napadima kojima su Izraelci odgovorili na raketne napade s teritorije Gaze.

Izraelska vojska - Sputnik Srbija
Izraelska vojska oborila i drugu raketu iz pravca Gaze

Izraelska policija saopštila je da su četiri policajca danas povređena kamenicama tokom suzbijanja nereda u centru Jerusalima.

Prema proceni izraelske armije, na protestima na zapadnoj obali Jordana okupilo se oko 600 učesnika. Protesti su održani u 20 mesta, među kojima su Vitlejem, Ramala i Tulkarma. U Pojasu Gaze neredi su izbili na osam punktova granice s Izraelom. U tim neredima učestvovalo je oko 450 Palestinaca, saopštila je vojska. 

Prema procenama vojske, u nasilnim protestima juče je učestvovalo 7.500 ljudi. 

U Jerusalimu, ali i u drugim regionima zapadne obale reke Jordan, nastavljeni su protesti Palestinaca protiv odluke američkog predsednika Donalda Trampa da Jerusalim prizna za prestonicu Izraela, a prema podacima Crvenog polumeseca, dosad je u protestima povređeno više od hiljadu ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala