Šamarčina u Skupštini Srbije

© Tanjug / Rade PrelićSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je opomenu poslaniku DS-a Balši Božoviću, jer je, kako je rekla, dobacio predsedavajućem Đorđu Milićeviću: „Hoćeš li da ti zalepim šamarčinu?“
Ustav Srbije - ilustracija - Sputnik Srbija
Najveći izazov Srbije u 2018: Menjati Ustav, a — izbeći izdaju

„Kada sam ušla u salu rekao je potpredsedniku (Milićeviću): Hoćeš da ti zalepim šamarčinu?“, i to javnost u Srbiji mora da zna. Ovo je prevršilo svaku meru. Nemamo šta da razgovaramo na ovakav način. Ovo je nasilje u Parlamentu“, rekla je Gojkovićeva kada je ušla u salu.

Božović je napustio salu pošto je dobio opomenu.

Pre toga sednicom je predsedavao Milićević koji je Božoviću takođe izrekao opomenu posle čega je određena kraća pauza u radu.

Gojkovićeva je kasnije prekinula sednicu Skupštine Srbije navodeći da nema uslova za dalji rad.

Božović: Gojkovićeva brutalno laže

Poslanik DS-a Balša Božović kaže da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković iznela brutalne neistine koje je navela kao razlog za opomenu koju mu je izrekla.

Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS-a - Sputnik Srbija
Glavni odbor SNS: Beogradski izbori u martu, republički kada im bude vreme

Božović je na konferenciji za novinare u Parlamentu kazao da apsolutno nije istina da je potpredsedniku Đorđu Milićeviću rekao da će mu udariti šamar i objasnio da je pre određivanja pauze on tražio od Milićevića pravo na repliku koju nije dobio, a imao je pravo.

„Milićeviću je i Vjerica Radeta rekla: ’Jeste, Božović je pomenut, ima pravo na repliku‘. On je sve to negirao jer mu je (Aleksandar) Martinović pokazivao da mi ne da pravo na repliku. Onda sam podigao Poslovnik da se pozovem na svoje pravo. Odredio je pauzu i rekao mi da mi neće dozvoliti da govorim“, rekao je Božović.

On je objasnio da je u pauzi prišao Milićeviću da ga pita zašto mu nije dozvolio da govori, a da je onda ušla Gojkovićeva, iako je bila pauza, koja nije vodila sednicu, i rekla u mikrofon: „Božović je rekao da će udariti šamar Milićeviću“, što, dodao je, apsolutno nije istina.

„Nije prvi put da Maja Gojković govori tako brutalne neistine, to je govorila čak i kada je bio neki napad na nju koji je izmislila, dakle stvar je potpuno jasna, bila je pauza, ona nije vodila sednicu, ušla je i izmislila, rekla u mikrofon i odlučila da mi dâ drugu opomenu“, rekao je on.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala