Rusija i SAD stvorile mehanizam zaštite bezbednosti tokom Mundijala 2018.

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaZvanični simbol Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Zvanični simbol Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici SAD i Rusije razgovarali su o zaštiti bezbednosti na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu koji će biti održan u Ruskoj Federaciji i dogovorili su se da razmenjuju obaveštajne podatke u toj oblasti, saopštio je direktor Antiterorističkog centra SAD Nikolas Rasmusen.

„Ne tako davno organizovao sam niz sastanaka moje organizacije s ruskim zvaničnicima koji razmišljaju o bezbednosti predstojećeg Svetskog šampionata. Veoma smo zainteresovani da on protekne dobro, iako reprezentacija SAD ne učestvuje na njemu“, izjavio je Rasmusen nastupajući u Centru „Karnegi“ u Vašingtonu. 

Zvanična ambasadorka SP Viktorija Lopirjova - Sputnik Srbija
Žreb: Vidimo se u Rusiji 2018!

On je dodao da je američkim zvaničnicima bilo veoma važno da razgovaraju s predstavnicima Rusije, kako bi na vreme i ozbiljno razmotrili kako se štiti bezbednost na takvim događajima i kako bi se stvorio mehanizam razmene obaveštajnih informacija. 

Rasmusen je rekao da će SAD obaveštavati Rusiju o terorističkim napadima koji se pripremaju na njenoj teritoriji. 

„Pre svega, želim da kažem da ćemo, ukoliko budemo imali informacije o terorističkoj opasnosti koja se tiče bilo koje druge zemlje, ne samo naših partnera, podeliti to. Prema tome se odnosimo vrlo ozbiljno“, rekao je Rasmusen i dodao da održava svakodnevne kontakte s ruskim kolegama u oblasti borbe protiv terorizma. 

„Postoje oblasti od uzajamnog interesa koje možemo da odredimo i da zajedno radimo na njima“, naglasio je Rasmusen. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala