Sakašvili: Spasiću Ukrajinu

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaPredsednik Gruzije Mihail Sakašvili
Predsednik Gruzije Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušavam da spasem Ukrajinu, izjavio je bivši predsednik Gruzije i bivši gubernator Odeske oblasti Mihail Sakašvili u intervjuu za britanski list „Indipendent“.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Sakašvilijada: Hod po krovu nije prvi bizarni ispad bivšeg predsednika Gruzije

Ukrajinske vlasti kao odgovor na njegove akcije vrše „totalno zastrašivanje“ kako samog Sakašvilija tako i njegovih pristalica. Međutim, primetio je predsednik Gruzije, njemu su obećali da će pretnje prestati kada on prestane da kritikuje predsednika Petra Porošenka.

Sakašvili u intervjuu optužuje šefa države za „krađu milijardi“ i zove ga „jeftinim mafijašem“ kojeg treba smeniti. Kao što smo videli na primeru (Roberta) Mugabea, to se može desiti čak i u takvim mestima kao što je Zimbabve. Međutim, u Ukrajini nema zakona koji omogućava impičment, zato ljudi govore da su nezadovoljni predsednikom, da je protiv njega potrebna istraga; oni izlaze na ulice i organizuju mitinge kako bi svima to stavili do znanja, naglasio je političar.

Sakašvili je izjavio da podrška njemu u državi raste i da su njegove pristalice pokazale sposobnost da se „efikasno mobilizuju“ za održavanje akcija. Osim toga, političar je primetio da je situacija neobična.

„Sa tačke gledišta Zapada, situacija izgleda čudno — bivši šef jedne države odlazi u drugu državu i pokušava da je promeni. Stranac pokušava da spase državu. Zapad takođe razume da je Ukrajini potreban snažan lider, svi to znamo“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala