Putin: MOK nam duguje odgovor na dva pitanja

© AFP 2023 / Kirill KUDRYAVTSEV Olimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije
Olimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je značaj činjenice da se u odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o olimpijskoj reprezentaciji Rusije ne sadrže zaključci o državnom sistemu podrške dopingu u zemlji.
Sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani - Sputnik Srbija
Rusija suspendovana sa OI 2018: Takmičenje moguće samo pod olimpijskom zastavom

„Važno je što u zaključcima komisije piše da u Rusiji nije postojao sistem državne podrške dopingu. Ovo je važan zaključak“, rekao je Putin obraćajući se radnicima GAZ-a tokom posete fabrici u Nižnjem Novgorodu.

Ali ako je to tako, postavlja se pitanje zašto je „olimpijcima zabranjeno da se takmiče pod ruskom zastavom i ruskim simbolima, ukoliko nema državne podrške“, upitao je Putin.

„Kaznite, onda, one koji su krivi. A drugo, ako ne postoji državna podrška dopingu, zašto onda ne možemo da se takmičemo pod našim nacionalnim simbolima? To je, naravno, veliko pitanje“, rekao je Putin.   

Izvršni odbor MOK-a u utorak je doneo odluku da diskvalifikuje Olimpijski komitet Rusije, dok će „čisti“ ruski sportisti imati priliku da se takmiče na Igrama 2018. pod olimpijskom zastavom. Odluku o učešću Rusa trebalo bi da bude doneta na olimpijskom sastanku 12. decembra. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala