Sputnjikov dopisnik u Jemenu se javio ženi

© AP Photo / Hani MohammedDim u glavnom gradu Jemena, Sani, nakon napada koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom
Dim u glavnom gradu Jemena, Sani, nakon napada koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Supruga spoljnog saradnika agencije Sputnjik u Jemenu, koga kao taoca drže jemenski pobunjenici Huti, saopštila je da ju je muž pozvao nakon što se dva dana nije javljao i da joj je rekao da je dobro.
Borci Huta u glavnom gradu Jemena Sani tokom sukoba sa pristalicama bivšeg jemenskog predsednika Alija Abdulaha Saleha - Sputnik Srbija
Nestao Sputnjikov dopisnik u Jemenu

„Nisam bila u kontaktu sa mužem, ali pre petnaestak minuta uspeli smo da razgovaramo telefonom. On je rekao da je dobro i da ih ne diraju. Ali oni (Huti) ne govore kada će ih osloboditi. Govori se da će ih pustiti za dva dana“, rekla je supruga novinara.

Prema njenim rečima, porodica ima petoro dece, najstarije dete ima 16 godina, a najmlađe dete, devojčica, ima tri godine. Cela porodica je uplašena.

„Petoro naoružanih ljudi ušlo je u kuću i pokušalo je da je pretrese. Nakon toga su nam poslali žensku policiju. One su ušle i pretražile kuću“, ispričala je žena. Prema njenim rečima, situacija u Sani u utorak je postala mirnija.

Juče je objavljeno da je nestao Sputnjikov dopisnik u Jemenu i da se ne javlja nakon što su pobunjenici Huti zauzeli zgradu televizijskog centra u Sani. On je poslednji put stupio u kontakt sa redakcijom u nedelju oko 12 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu. Novinar je državljanin jedne od arapskih zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala