Mesić poručio Šeksu: Ako mi se nešto desi ti ćeš biti odgovoran

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaStjepan Mesić
Stjepan Mesić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je optužen za veleizdaju i nakon prozivki Vladimira Šeksa da je kriv za samoubistvo osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić dobio je pojačanu policijsku zaštitu. Mesić je Šeksu poručio da će biti direktno odgovoran za slučaj da mu se nešto dogodi.

Zagrebački nedeljnik „Nacional“ piše da je Vladimir Šeks, predsednik Savetodavnog veća HDZ-a i neformalni savetnik premijera Andreja Plenkovića, kao glavnog krivca za osuđujuću presudu šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine u Hagu optužio bivšeg predsednika Stjepana Mesića.

Slobodan Praljak - Sputnik Srbija
„Rat“ na Fejsbuku zbog haške presude i samoubistva Praljka

Šeks je u brojnim istupima optužio Mesića da je branio tezu Haškog tužilaštva da su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko, sa šestoricom bivših zvaničnika Herceg-Bosne, sprovodili udruženi zločinački poduhvat u odnosu na Bosnu i Hercegovinu.

U intervjuu za zagrebački nedeljnik pod naslovom: „Ako mi se nešto dogoditi direktno će biti odgovoran Vladimir Šeks, zvani Kolega i Sova“, Mesić je kazao:

„Vladimir Šeks bi morao da bude svestan činjenice da je, izričući ničim potkrepljenu optužbu protiv mene, preuzeo direktnu, a ne posrednu odgovornost za sve što bi moglo da mi se dogodi. Naglašavam: direktnu odgovornost. A od njegovih optužbi nemam potrebu da se branim, niti to želim i imam razloga.“

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala