Osoblje aviona videlo severnokorejsku raketu?

© Fotolia / Emmanuel WuytsPutnički avion Erbas A 321
Putnički avion Erbas A 321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osoblje aviona kompanije „Kataj Pacifik“ na letu iz San Franciska ka Hongkongu veruje da je videlo prošlonedeljnu raketnu probu Severne Koreje.

Ta avio-kompanija je saopštila da je posada aviona videla, tokom leta iznad Japana, „nešto što je izgledalo kao ponovni ulazak“ rakete u atmosferu, preneo je Si-En-En.

U saopštenju je navedeno da je kompanija „Kataj Pacifik“ u kontaktu sa nadležnim vlastima i drugim avio-kompanijama posle incidenta, ali i da nije u planu izmena letova.

„Iako se let odvijao daleko od mesta dešavanja, posada je po proceduri kontaktirala Japansku kontrolu vazdušnog saobraćaja“, navedeno je u saopštenju.

Severna Koreja je u sredu, 29. novembra, lansirala interkontinentalnu balističku raketu koja može da pogodi ciljeve na teritoriji SAD. Državna televizija je objavila da je lansirana raketa „hvasong 15“ mnogo jača od prethodno lansiranih.

Stručnjaci ocenjuju da je to novi, usavršeni tip rakete, a objavljeno je da joj se glava raspala pri ponovnom ulasku iz stratosfere u atmosferu.

Nova balistička proba Pjongjanga izazvala je oštru reakciju u SAD i osudu UN i međunarodne zajednice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala