Rusi tragaju za argentinskom podmornicom

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaBatiskaf
Batiskaf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski dubokovodni aparat „Pantera plus“ pretražio je jedno od mogućih mesta gde bi se mogla nalaziti argentinska podmornica „San Huan“ na dnu Atlanskog okeana i ustanovio da otkriveni objekat nije podmornica, navodi se u saopštenju ratne mornarice te južnoameričke države.
Argentinska podmornica San Huan u blizini Buenos Airesa - Sputnik Srbija
Novi detalji o nestaloj podmornici: Voda ušla kroz cev za vazduh, izbio kratak spoj

„Obaveštavamo vas da je kontakt koji je ustanovljen 30. novembra uz pomoć broda ’Viktor Angelesku‘ vizuelno istražen uz pomoć ’Pantera plus‘ i to je dalo negativan rezultat jer taj objekat nije podmornica“, navodi se u saopštenju Ratne mornarice Argentine.

Ranije je predstavnik argentinske mornarice Enrike Balbi saopštio da je istraživački brod „Viktor Angelesku“ otkrio na dubini od 477 metara neki objekat koji bi mogao biti podmornica.

Argentinska podmornica „San Huan“ nestala je 15. novembra prilikom prelaska iz vojne baze Ušuka u Mar del Platu. U njoj su se nalazile 44 osobe. Posada ima zalihe hrane i kiseonika za 90 dana na moru. Međutim, ukoliko se nalazi ispod površine vode, rezerve kiseonika su sedam dana, nakon čega podmornica mora ponovo da isplovi.

„San Huan“ je podmornica izgrađena u Nemačkoj 1983. godine, a dugačka je 66 metara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala