Tači: Formiraćemo uskoro ZSO

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će u bliskoj budućnosti biti formirana Zajednica srpskih opština i da će time prištinske vlasti dokazati da su, kako je rekao, „narod i zemlja od poverenja“.

Kako piše „Koha ditore“, Tači je rekao i da će biti uspostavljene kosovske oružane snage, da sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom mora biti ratifikovan, kao i da će se dijalog o normalizaciji odnosa sa Beogradom nastaviti.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinajev plan za ZSO: Nema ga

On je te izjave dao na skupu u finskoj Ambasadi u Prištini, organizovanom povodom obeležavanja stogodišnjice nezavisnosti Finske.

Tači je ocenio da Kosovo i Finska „imaju mnogo sličnosti“ i da im je zajednička jedna osoba — Marti Ahtisari — koji je doprineo da se Kosovo, kako je rekao, „oslobodi opasnosti od okupacije“.

Finska ambasadorka Ane Huhtanaki rekla je da je nezavisnost Kosova „veliko postignuće“ i da je fantastična stvar za Kosovo da „ima priliku da izgradi novu državu“.

Ona je dodala da kosovski Albanci više znaju za Finsku od kada su Ahtisari i njegov plan otvorili put da kosovske vlasti proglase nezavisnost.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala