Bivši američki ambasador: Samo sam se šalio

© Sputnik / Jekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaMajkl Makfol
Majkl Makfol - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji Majkl Makfol rekao je da nije bio ozbiljan kada je saopštio da se obratio šefu ruske diplomatske misije u Vašingtonu Anatoliju Antonovu s molbom da mu pomogne da ga isključe sa spiska lica koja su pod dejstvom ruskih sankcija.

„Rekao sam to u šali, na javnom događaju. Naravno, znam da Antonov nema ovlašćenja da me isključi s ruskog sankcionog spiska. Ipak, smatram i da nisam učinio ništa zbog čega bi trebalo da budem na tom spisku“, napisao je Makfol na Tviteru. 

U petak su se Antonov i bivši američki ambasador u Rusiji sastali i razgovarali o pojedinim pitanjima koja se tiču bilateralnih odnosa.

Makfol je nakon tog susreta novinarima rekao da mu „izuzetno nedostaje Rusija“. „Kao što znate, ja sam sada na sankcionom spisku, zamolio sam ambasadora Antonova da mi pomogne s tim“, dodao je on. „Nadam se da ću uskoro otputovati u Rusiju“, naveo je američki ambasador tom prilikom. 

U novembru prošle godine portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je razlog za unošenje Makfolovog imena u ruski sankcioni spisak namerna šteta koju je ambasador naneo bilateralnim odnosima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala