Šta je Tramp nameravao kad je podelio tvit ekstremne desničarke

© REUTERS / Jim UrquhartDonald Tramp na TV monitorima
Donald Tramp na TV monitorima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da ne veruje da je američki predsednik Donald Tramp išta znao o britanskoj liderki krajnje desnice pre nego što je retvitovao zapaljive antimuslimanske video-snimke sa njenog naloga na popularnoj društvenoj mreži.
London - Sputnik Srbija
Britanci protiv dolaska Trampa u London

Tramp je u sredu retvitovao tri video-snimka sa naloga Džejde Fransen, potpredsednice grupe „Britanija na prvom mestu“, a na tim snimcima je prikazano nasilje koje su navodno počinili muslimani.

Upitana u četvrtak da li je predsednik znao ko je Fransen kada je sporne snimke podelio sa sledbenicima, Sandersova je odgovorila: „Ne, ne verujem“, prenosi AP.

„Mislim da je znao šta je problem, a to je da se suočavamo sa realnom pretnjom ekstremnim nasiljem i terorizmom, ne samo u ovoj zemlji, već širom sveta“, rekla je ona na konferenciji za novinare.

​Britanska premijerka Tereza Mej je prethodno izjavila da se ne plaši da uputi kritiku na račun ključnih saveznika, navodeći da je retvitovanjem snimka „omražene“ krajnje desničarske britanske grupe američki predsednik „pogrešno postupio“.

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala