Grupa ruskih spasilaca u potrazi za argentinskom podmornicom

© REUTERS / Magali CervantesRadar na avionu Boing P-8A tokom potrage za argentinskom podmornicom "San Huan" u Južnom Atlantiku
Radar na avionu Boing P-8A tokom potrage za argentinskom podmornicom San Huan u Južnom Atlantiku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa ruskih spasilaca uputila se u region Atlantskog okeana gde je nestala argentinska podmornica „San Huan“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ruski specijalisti trenutno su na brodu koji bi trebalo da ih dovede do mesta gde se smatra da je podmornica potonula.

Argentinska podmornica San Huan u blizini Buenos Airesa - Sputnik Srbija
Novi detalji o nestaloj podmornici: Voda ušla kroz cev za vazduh, izbio kratak spoj

Prethodno su argentinske vlasti saopštile da su prekinule operaciju spasavanja posade argentinske podmornice, s obzirom da tamošnje spasilačke ekipe nisu pronašle nikakve tragove.

Navedeno je i da je ta odluka doneta nakon što je zabeležno nešto što odgovara eksploziji u blizini područja u južnom delu Atlantskog okeana u vreme kada je poslednji signal iz te zone 15. novembra uputila podmornica na svom putu od južne luke Ušuaja do obalskog grada Mar del Plata.

Kao razlog potonuća navodi se da je voda ušla kroz cev za dotok vazduha argentinske podmornice i izazvala kratki spoj na jednoj od njenih baterija, pre nego što je plovilo nestalo. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala