Duma ismejala optužbe o zvučnim napadima

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti treba manje da fantaziraju, rekao je Juri Švitkin, zamenik predsednika Odbora Državne dume Rusije za odbranu, komentarišući optužbe da je Rusija učestvovala u zvučnim napadima na američke ambasade.
Zvučni talas - Sputnik Srbija
Amerika optužila Rusiju za „zvučne napade“

„Sjedinjene Američke Države nemaju granicu fantazije. Mislim da, umesto fantaziranja, SAD treba da izvrše temeljniju medicinsku kontrolu diplomata kada ih šalju u neku veliku zemlju, da ne bi bilo takve sumnje“, izjavio je Švitkin za Sputnjik.

U septembru je televizija Si-Bi-Es saopštila da su se jedan zaposleni u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) i njegova supruga, koji su radili u Uzbekistanu, požalili na simptome slične onima primećenim kod diplomata koji su bili podvrgnuti „zvučnom napadu“ u Havani. U vezi sa činjenicom da Rusija održava prijateljske odnose sa Kubom i Uzbekistanom, izvori Si-Bi-Esa su rešili da bi Moskva mogla da ima veze sa napadima.

Stejt Department je u oktobru izjavio da je više od dvadesetak zaposlenih u Ambasadi SAD na Kubi podvrgnuto „zvučnom napadu“ uz pomoć specijalnih uređaja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala