Simonjanova objasnila zbog čega Amerika ne izlazi iz ratova

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaGlavni urednik televizije RT i agencije Sputnjik Margarita Simonjan
Glavni urednik televizije RT i agencije Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Mala“ razlika između Moskve i Vašingtona je u tome što Rusija ne uči ceo svet „demokratiji“, izjavila je danas glavna urednica MIA „Rosija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan.
Paviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Televiziji RT u Americi ukinuta akreditacija za Kongres

Ona je u programu televizijskog kanala „Rusija 1“ istakla da sukob s Rusijom i Kinom odgovara interesima američkog establišmenta. 

„Vojno-industrijski kompleks, prodaja oružja, proizvodnja oružja, to je ogromni stub američke ekonomije. Zbog toga ova zemlja ne izlazi iz ratova. Ne zbog toga što štiti nekakvu efemernu slobodu i demokratiju u koje sama ne veruje“, izjavila je Simonjanova.

Ona je rekla da će se sukob sa SAD u budućnosti samo pojačati, jer je za Vašington takav pristup „proverena, praktična i pragmatična pozicija“. 

Prema rečima Simonjanove, u takvim okolnostima Rusija treba da učini sve da ne izgubi dostojanstvo. 

Simonjanova je ranije danas izjavila da pretpostavlja da će američki mediji uskoro ostati bez akreditacija u Državnoj dumi i Savetu Federacije Rusije.
Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Matvijenkova: Rusija će se obratiti međunarodnim organizacijama zbog RT

Prema njenim rečima, to se neće dogoditi zbog toga što je ona juče nastupala u gornjem domu ruskog parlamenta.

„Komitet dopisnika radio i televizijskih stanica Kongresa jednoglasno je glasao za to da nas liše akreditacija na osnovu toga što smo strani agenti. Jednoglasno, Karl! Ja gotovo da nisam ni bila u Sovjetskom Savezu, ali kažu da je to izgledalo upravo tako“, napisala je Simonjanova na svom zvaničnom kanalu na Telegramu. 

RT su oduzete akreditacije u Kongresu SAD zbog toga što je ovaj televizijski kanal registrovan kao strani agent. Ovaj status televizijski kanal je dobio na zahtev američkih vlasti početkom novembra. Na spisku stranih agenata nisu se našli mnogi drugi inostrani državni mediji.

Rusija je na ovaj potez odgovorila istom merom. Ruski predsednik Vladimir Putin je u subotu potpisao Zakon o statusu stranih agenata za medije, prema kojem ovaj status dobijaju sredstva masovnog informisanja koja se finansiraju iz inostranstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala