Stoun predložio snimanje rusko-američkog filma o zajedničkoj kosmičkoj misiji

© REUTERS / Fred ThornhillRežiser Oliver Stoun na konferenciji za medije za film "Snouden" u Torontu
Režiser Oliver Stoun na konferenciji za medije za film Snouden u Torontu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istaknuti američki režiser Oliver Stoun predložio je da se snimi film o zajedničkoj kosmičkoj misiji Rusije i SAD, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva kulture.

Stoun je tu inicijativu izneo na festivalu „Starmus“ nakon što je pogledao novo rusko ostvarenje „Vreme prvih“ o ruskom kosmonautu Alekseju Leonovu — prvom čoveku koji je izašao u otvoreni svemir.

Režiser Oliver Stoun na konferenciji u Busanu - Sputnik Srbija
Oliver Stoun: Nisam voleo komunizam, ali onda...

„Ne znam da li je realno prikazati taj film u SAD, s obzirom na trenutnu političku situaciju, ali bilo bi fenomenalno kada bismo napravili sličan film, na primer o zajedničkoj svemirskoj misiji“, rekao je Stoun.

Odgovor na tu inicijativu dao je ruski ministar kulture Vladimir Medinski, koji je podsetio režisera o slučaju poznatog ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova koji je emigrirao iz Rusije nakon revolucije i pola života proživeo u SAD.

„Za sovjetsku vlast Rahamnjinov je faktički bio kriminalac, ali to mu nije smetalo da ostane patriota. Za vreme Drugog svetskog rata on je svu zaradu od koncerata poslao Crvenoj armiji. Film o njemu bio bi veoma aktuelan, njegov život je vrlo interesantna priča“, rekao je Medinski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala