Kad se ruski „suhoj“ podigao, američki „posejdon“ nije imao izbora

© Sputnik / Sergeй Orlov / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-30
Lovac Su-30 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je morala je 25. novembra da podigne lovac Su-30 kada je primetila vazdušne ciljeve koji su se približavali ruskoj granici, a koji su kasnije identifikovani kao američki izviđački avion, saopštila je pres-služba Južnog vojnog okruga.
Lovac Su-30SM - Sputnik Srbija
Bliski susret iznad Crnog mora: Ruski Su-30 presreo američki

„Oko 13 časova po moskovskom vremenu ruska sredstva kontrole vazdušnog prostora iznad neutralnih voda Crnog mora primetila su vazdušni cilj koji se velikom brzinom približava državnoj granici Ruske Federacije. Da bi presreo metu u vazduh je podignut lovac Su-30 iz sastava dežurnih jedinica protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga. Kada se približio, ruski borac obleteo je oko vazdušnog objekta i vizuelno ga identifikovao kao američki izviđački avion P8A ’posejdon‘“, navodi se u saopštenju Južnog vojnog okruga.

Nakon što ga je otkrio ruski lovac, američki izviđački avion promenio je svoju putanju i udaljio se od vazdušnog prostora Rusije, ističe se u saopštenju.

Posle obavljenog zadatka, ruski lovac uspešno se vratio na aerodrom baziranja.

Ranije je Si-En-En pozivajući se na izjavu portparola Pentagona Mišel Baldanzu, javio da je ruski lovac Su-30 „nebezbedno“ presreo američki protivpodmornički avion P-8A „posejdon“ na nebu iznad Crnog mora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala