Kasperski: Rusi nikada nisu tražili da špijuniramo Zapad

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaJevgenij Kasperski
Jevgenij Kasperski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od kompanije „Kasperski lab“ sa sedištem u Moskvi ruske obaveštajne službe nikada nisu tražile da špijunira mete na Zapadu, a osnivač kompanije i izvršni direktor Jevgenij Kasperski kazao je da bi preselio kompaniju iz Rusije da se susreo sa takvim zahtevom.

„Nikada. Nikada nam nisu tražili da špijuniramo ljude. Da su ruske vlasti ikada to tražile od mene ili nekog od mojih zaposlenih, preselio bih kompaniju iz Rusije“, rekao je Kasperski na konferenciji za novinare u Londonu, odgovarajući na pitanje da li su ruske obaveštajne službe ikada tražile od njega da im pomogne u špijuniranju Zapada, prenosi Rojters.

Virus-iznuđivač napada informacione sisteme - Sputnik Srbija
„Kasperski“: Hakerski napadi na kompanije u Rusiji, Ukrajini, Turskoj i Nemačkoj

On je dodao da kompaniju napadaju američki mediji i američke vlasti i dodao je da takvi napadi, koji se uglavnom baziraju na netačnim informacijama, štete njegovoj kompaniji.

Prema njegovim rečima, prihodi kompanije u ovoj godini iznosiće 700 miliona dolara, a zbog tih napada prihodi u SAD biće manji za pet do osam odsto.

Kasperski je ranije radio kao inženjer za sovjetsku vojnu obaveštajnu službu, pre nego što je osnovao sopstvenu kompaniju nakon raspada Sovjetskog Saveza. Tokom ove godine pojavile su se vesti o vezama kompanije „Kasperski“ i ruske obaveštajne službe, a najviše su na to upozoravali američki zvaničnici.

Kulminacija tih vesti dogodila se kada je Odbor Kongresa SAD za unutrašnju bezbednost uveo zabranu vladinim agencijama da koristi proizvode kompanije „Kasperski“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala