„Geografski diktat“: Beograđani proverili znanje o ruskoj geografiji

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaRuski geografski diktaat
Ruski geografski diktaat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širom Rusije, ali i u Srbiji, danas je održan 3. Geografski diktat, test u kojem su građani mogli da provere svoje znanje o ruskoj geografiji i ruskom društvu.

Ovo je ujedno prvo testiranje koje je sprovedeno u Beogradu, a naši građani su na Filološkom fakultetu, gde je događaj održan mogli da pogledaju i izložbu fotografija. Prikazan je i video-materijal o lepotama Rusije.

Učesnici obeležavanja Dana državne zastave Ruske Federacije u Simferopolju. - Sputnik Srbija
Osvojite besplatno putovanje u Rusiju

Ovu manifestaciju u Begradu organizovalo je Rusko geografsko društvo 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je inače i na čelu te organizacije, uradio je test, nakon čega je izjavio da je on bio daleko komplikovaniji nego prethodna dva, kao i da JE imao poteškoće da odgovori na sva pitanja.

„Sa moje leve i desne strane sedeli su studenti geografskih fakulteta, ekonomisti, koji daleko bolje poznaju geografiju. Ponešto sam ja njima šaputao, a nešto su i oni meni“, rekao je on.

Ruski ministar je ocenio da poznavanje sopstvene zemlje i želja za novim znanjem pokazuju kako se čovek odnosi prema svojoj domovini.

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije
Ruski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije - Sputnik Srbija
Ruski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije

„Upravo smo zato svi došli na testiranje, apsolutno sam siguran da svi prisutni, kao i svi koji su danas uradili ovaj test, vole Rusiju“, dodao je on.

Kako je ranije saopšteno, po pravilu test se sastoji od 30 zadataka, podeljenih u tri bloka. Prvi se sastoji od pitanja iz oblasti osnovnih geografskih pojmova i termina, drugi je usmeren na ’čitanje‘ geografske karte, a treći na određena geografska znanja do kojih se dolazi na osnovu knjiga i putopisa.

Pored Srbije i Rusije, test je organizovan u još 25 zemalja širom sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala