Slavica Đukić Dejanović: Šta ako posredujem u susretu Trampa i Putina (video)

© SputnikMaša Radović i Slavica Đukić Dejanović
Maša Radović i Slavica Đukić Dejanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada bih bila u mogućnosti da sedim između Trampa i Putina, jako bih volela da budem nekakav medijator. Preko puta bi bila gospođa Mogerini i onda bismo pokrenuli sve one teme koje se tiču njihovog uticaja na male zemlje, ali na vrlo bitne zemlje kao što je to Srbija, kaže u razgovoru za Sputnjik Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović otkrila je hoće li Branko Ružić naslediti Ivicu Dačića na čelu SPS-a, šta najčešće radi u slobodno vreme, ali i kako sa stanovišta psihijatra ocenjuje mentalno stanje srpske nacije u ovom trenutku.

Na pitanje koliko je „zdrav“ današnji Parlament, s obzirom na raznorazne incidente i scene nasilja koji su sve prisutniji u Skupštini, profesorka Đukić Dejanović odgovara da je parlament politička arena kako kod nas, tako i u svetu.

„Parlament kao izvor demokratije i kao izvor različitosti koje treba negde i pomiriti i skupiti, jeste vrlo intrigantan i za gledaoce i neki ga doživljavaju više kao rijaliti nego kao mesto gde se donose zakoni. Ali bez obzira na sve što nam se u Parlamentu ne dopada, Parlament intenzivno radi i dobro radi. Nije dobro kada ima fizičkih napada, kada neko nekog poliva vodom, kad se ljudi vređaju. Ali to malo govori o kulturi pojedinaca. Na kraju opet građani biraju poslanike koje znaju. Oni tačno znaju da će im oni biti u Parlamentu i ipak se za njih opredeljuju. Znači, predstavnička funkcija je jako važna. Kad glasamo treba da razmišljamo ko će to biti u Parlamentu.“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala