Avganistan: Nadamo se ponovnoj saradnji Rusije i SAD

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMi-17
Mi-17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični Kabul izrazio je nadu da će Rusija i SAD ponovo uspostaviti saradnju kada je reč o Avganistanu, izjavio je savetnik avganistanskog predsednika za nacionalnu bezbednost Muhamet Atmar.
Helikopter u planinama Avganistana - Sputnik Srbija
Avganistan više ne želi ruske helikoptere

On je podsetio da su SAD potrošile stotine miliona dolara na kupovinu ruskih helikoptera Mi-17 za Avganistan, kao i da je to predstavljalo veliko povećanje borbene sposobnosti avganistanske vojske.

„To je bio izuzetno dobar primer saradnje između Rusije i SAD kada je reč o Avganistanu. Nadamo se da će saradnja između te dve zemlje biti nastavljena“, ocenio je Atmar.

Nešto ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da je apsolutno kontraproduktivna odluka rukovodstva SAD i NATO-a da rusko naoružanje u Avganistanu u potpunosti bude zamenjeno zapadnim naoružanjem.

Oglasio se i stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško koji je rekao da prelazak avganistanskih snaga sa ruskih helikoptera na zapadne helikoptere dovodi u pitanje realizaciju zadataka očuvanja bezbednosti u zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala