Plavšićeva i Krajišnik za Sputnjik: Ovo nije kraj...

© Sputnik / Radoje PantovićKlinton je rekao: "Amerika će ući na vašu stranu, muslimansku stranu, u rat, bombardovaće Srbe, ako dozvolite da četnici uđu u Srebrenicu. I ne sme biti manje od 5.000 masakriranih".
Klinton je rekao: Amerika će ući na vašu stranu, muslimansku stranu, u rat, bombardovaće Srbe, ako dozvolite da četnici uđu u Srebrenicu. I ne sme biti manje od 5.000 masakriranih. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Presuda Ratku Mladiću još više će zaoštriti odnose u BiH i neće doprineti pomirenju, ali trebalo bi sačekati odluku Žalbenog veća.

U reakciji na presudu generalu Mladiću, nekadašnja predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić za Sputnjik kaže da nije nimalo začuđena.

„Na osnovu onoga što je Haški tribunal dosad radio, nisam uopšte iznenađena. Samo, ovo je prvostepena presuda. Znate, pošto se dešavalo da neke odluke tog suda ljude prvostepeno osude na dvadeset godina, pa ih posle apelacije oslobode, kao što je bilo sa generalima iz ’Oluje‘. Ništa neobično, to je već viđeno, ali videćemo drugostepenu presudu“, kaže Plavšić.

Izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Hagu - Sputnik Srbija
Tačka po tačka: Za šta je osuđen Mladić

Javno mnjenje je, nažalost, generala Mladića proglasilo krivim još 1996/97, kaže nekadašnji predsednik Skupštine RS i prvi posleratni član Predsedništva iz redova srpskog naroda Momčilo Krajišnik.

„To je sigurna indicija da njegovo suđenje nije bilo pravično. Pogotovo nije bilo pravično što se tiče njegovog zdravstvenog stanja. Presudu su jedni dočekali sa radošću, drugi sa žalošću. Nezavisno od toga, Ratko Mladić će za srpski narod biti heroj jer Srbi znaju da je on pozivao da se suprotstavimo ratnim zločinima, i da nije zagovarao ratne zločine. Uveren sam da će advokati generala Mladića kada dobiju ovu presudu imati argumente da u žalbenom postupku pobiju argumente suda i tužilaštva“, kaže Krajišnik.

Presuda Ratku Mladiću još više će zaoštriti odnose između Srba, Bošnjaka i Hrvata i neće doprineti pomirenju, smatra Krajišnik. Srbima će biti teško da razumeju da se u kratkom roku donose dve presude — osuđujuća presuda Ratku Mladiću i oslobađajuća presuda Naseru Oriću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala