Matvijenkova: Hapšenje Kerimova — početak lova na ruske političare?

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaČlan Saveta federacije Rusije Sulejman Kerimov
Član Saveta federacije Rusije Sulejman Kerimov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najgrublje hapšenje ruskog senatora Sulejmana Kerimova u Francuskoj tera nas na pomisao da to ujedno označava početak „lova“ na predstavnike velikog biznisa u Rusiji, političke zvaničnike i državne činovnike, izjavila je predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

Prema njenim rečima, ne postoje nikakve informacije o tome da Francuska ili Interpol traže Kerimova po bilo kakvom osnovu.

„Da ne znači to da je počeo lov na veštice — lov na predstavnike velikog biznisa u Rusiji, ili čak na političke funkcionere?“, zapitala se Matvijenkova.

Ona je dodala da će ruski Savet Federacije, Ministarstvo inostranih poslova i Državno tužilaštvo pomno pratiti razvoj situacije oko hapšenja Kerimova i tražiti njegovo hitno puštanje na slobodu.

Iako je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije prethodno upozorilo da Kerimov ima diplomatski pasoš i imunitet, francuske vlasti odgovorile su da ga to ne štiti od suđenja.

Na Forbsovoj listi Kerimov je 21. najbogatiji ruski biznismen, i njegovo bogatstvo se procenjuje na 6,3 milijarde dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala