Iznenađenje Zorana Zaeva na sastanku s Vučićem

© Tanjug / Dragan KujundžićZoran Zaev i Aleksandar Vučić
Zoran Zaev i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da veruje da će u dijalogu Beograda i Prištine biti nađeno rešenje, što je, ističe, i u interesu Srbije, ali i čitavog regiona.
Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija
Kupus, Zaev i Rusija (video)

Zaev je, odgovarajući na pitanja da li je bilo reči o diplomatskom skandalu od pre nekoliko meseci, ali i o Kosovu i Metohiji, rekao da Makedonija poštuje dijalog otvoren između Beograda i Prištine. 

„I verujem da će, u interesu Srbije, biti nađeno rešenje, i mi to podržavamo, kompletno, i nadamo se da će to biti što skorije, zato što je to važno za Srbiju i njenu evropsku perspektivu, a verujte, od tog pitanja zavisi perspektiva celog našeg regiona“, rekao je Zaev, govoreći na srpskom iz, kako je rekao, poštovanja prema srpskoj zajednici. 

„Rekao sam — mi smo bliski narodi i naša je obaveza kao političara da sledimo interes unapređenja saradnje naših dvaju naroda“, rekao je Zaev. 

Kako je rekao, i kao predsednici vlade a i predsednici država, za svako pitanje, ma koliko bilo bolno ili srećno, okrenu telefon, međusobno razgovaraju i dogovore se šta treba, „zato što prijatelji trako rade“. 

On je rekao da je u tom duhu na prijateljski i diplomatski način nađeno i rešenje u vezi sa onim što se dogodilo u Makedoniji pre nekoliko meseci.

Protesti u Skoplju, Makedonija - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
„Iznenadni“ susret: Hoće li Albanci naterati Skoplje da ukine granicu sa „Kosovom“

Premijer je rekao da je o tom pitanju napravljen dogovor i dodao: „Mi smo povukli našeg čoveka, Srbija je povukla svog čoveka — tako rade prijatelji“. 

Kako je rekao, i ti ljudi koji su ovlašćeni da rade tu vrstu posla moraju da budu povezani i da se pomažu međusobno, a sve je rešeno, kao što i priliči prijateljima. 

On je podsetio na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vreme tih dešavanja i ponovio da je nađeno rešenje koje i priliči prijateljima.

„Mnogo sam srećan zbog toga što i pri ovakvim nezgodnim okolnostima prijatelji uvek nađu rešenje. To je naša obaveza kao političara, jer, stvarno, naši građani žele sve više i više da unapređuju svoju saradnju“, rekao je Zaev.

Dres za Vučića

Makedonski premijer Zoran Zaev uručuje dres predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću
Makedonski premijer Zoran Zaev uručuje dres predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - Sputnik Srbija
Makedonski premijer Zoran Zaev uručuje dres predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom.

Tom prilikom, makedonski premijer poklonio je predsedniku Srbije dres fudbalskog kluba „Vardar“ sa brojem 9 i sa Vučićevim imenom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala