Ohajo: Sudija švaler nesuđeni guverner

© Fotolia / Kaspars GrinvaldsŽenщina i mužčina v posteli
Ženщina i mužčina v posteli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sudija Vrhovnog suda u Ohaju Bil O′Nil, aktuelni kandidat za državnog guvernera, napisao je na Fejsbuku da „kao pravnik sa 15-godišnjim iskustvom, govori vrlo precizno“ i da je imao neobavezan seks sa „oko 50 vrlo zgodnih žena“.

Na Tviteru je usledila bura zbog posta za koji je rekao da ga je napisao da bi „uštedeo protivnicima vreme za istraživanje“.

Skandali sa seksualnim zlostavljanjem u poslednje vreme su u centru pažnje američke javnosti. U seksualne skandale umešani su filmski producent Harvi Vajnstin, oskarovac Kevin Spejsi, komičar Luis Si-Kej, novinar Mark Halperin, kandidat za guvernera Alabame Roj Mur i senator Minesote Al Frenken, pa su mnogi začuđeni O′Nilovim postom u vreme dok se bori za izbornu funkciju.

​ONil je potvrdio portalu „Klivlend“ da je napisao post. Međutim, izgleda da je kasnije promenio postavke privatnosti na svom nalogu na Fejsbuku, tako da sporni post nije više vidljiv široj javnosti.

​Kandidatkinja za guvernera Beti Saton napisala je na Tviteru da je „užasnuta“ i da je „uznemirena zbog njegovog pokušaja da izjednači seksualni napad sa indiskrecijom“.

​Zamenica guvernera Ohaja Meri Tejlor rekla je da je post „u najboljem slučaju bio loš i nepotreban“.

​​„Nema reči kojima bih iskazala šok“, rekla je Morin OKonor, predsednica Vrhovnog suda u Ohaju. „Osuđujem ONilov post na Fejsbuku“, rekla je ona i dodala da „grozno nepoštovanje žena narušava poverenje javnosti u integritet pravosuđa“.

Menadžer kampanje podneo je ostavku zbog ONilovih komentara koje je ocenio „pogrešnim i uznemirujućim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala