Šok za Nemce: „Njujork tajms“ sa lažnim Štajnmajerom na naslovnoj strani (foto)

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel sa Štefanom Štajnlajnom
Angela Merkel sa Štefanom Štajnlajnom - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Njujork tajms“ je posvetio veliku pažnju priči o propalim pregovorima o formiranju koalicione savezne vlade u Nemačkoj. Tekst je ilustrovao fotografijom na kojoj je Angela Merkel sa nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štajnmajerom — tako barem stoji u potpisu fotografije. U stvari, na fotografiji je kancelarka sa Štefanom Štajnlajnom.

Štefan Štajnlajn je bivši državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova, a od marta 2017. godine je šef kancelarije predsednika SR Nemačke.

Prve reakcije na društvenim mrežama nisu blage prema urednicima iz Njujorka. Karl Demens, direktor predstavništva lista „Berliner Cajtung“ iz Vašingtona, žustro je komentarisao na Tviteru: „Pogrešni predsednik. Ima li pitanja o nemačko-američkim odnosima?“

​Zapravo, greška je mogla da nastane zbog pogrešnog naslova agencije AP. Kako je saopštio „Handelsblat“, Asošijeted pres je objavio fotografiju uz prateći naslov: „Nemačka kancelarka Angela Merkel, levo, napušta ’Belvi palas‘ nakon sastanka sa nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štajnmajerom u Berlinu“. Agencija je kasnije ispravila grešku, ali je za „Njujork tajms“ bilo kasno da učini isto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala