Tramp: Trebalo je da ostavim košarkaše u zatvoru

© REUTERS / Carlos BarriaAmerički predsednik Donald Tramp obraća se predstavnicima medija u Vašingtonu
Američki predsednik Donald Tramp obraća se predstavnicima medija u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da ostavi u zatvoru u Kini američke košarkaše koji su bili optuženi za krađu.

Njegova izjava usledila je nakon što je otac jednog od košarkaša umanjio značaj Trampove umešanosti u oslobađanje igrača, prenosi AP.

Predsednici Kine i SAD Si Đinping i Donald Tramp u Pekingu - Sputnik Srbija
Tramp: SAD i Kina neće prihvatiti plan za Severnu Koreju

„Ko? Zbog čega je bio tu? Svi žele da izgleda kao da mi je pomogao“, rekao je Lavar Bal na pitanje o Trampovoj umešanosti u taj događaj.

Tramp je, sa druge strane, rekao da je pritvor igračima povučen prilikom njegovog sastanka sa kineskim liderom Si Đinpingom, nedavno u Pekingu.

„Sada kada su trojica košarkaša van Kine i spaseni od godina provedenih u zatvoru, Lavar Bol, Lianđelov otac, ne prihvata ono što sam učinio za njegovog sina i priča da krađa nije velika stvar. Trebalo je da ostavim košarkaše u zatvoru“, poručio je Tramp na Tviteru.

Košarkaši univerzitetske ekipe UCLA Lianđelo Bol, Kodi Rajli i Džejlen Hil su, kako agencija podseća, bili uhapšeni i ispitani zbog krađe u prestižnim buticima koji se nalaze pored hotela u kojem su bili odseli.

Oni su prošle nedelje uputili izvinjenje zbog onog što su uradili i zahvalili su Trampu što je pomogao u njihovom puštanju iz zatvora.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala