Neuspešna potera za vanzemaljcima: Društvene mreže ismejale američku avijaciju

© REUTERS / U.S. Air Force/Senior Airman Matthew Bruch/HandoutAmerički F-15 lovac
Američki F-15 lovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neuspešnu poteru za neidentifikovanim letećim objektom na nebu iznad američke države Oregon korisnici društvenih mreža burno su ispratili, a najpopularnije tumačenje incidenta svakako je „ruska invazija“.

Naime, mnogi su pokušali racionalno da objasne šta se to dogodilo kada su američki lovci F-15 pokušali da presretnu neidentifikovani leteći objekat nad nebom severozapadne države Oregon.

„To je bio najobičniji avion bez uključenog transpondera“, jedno je objašnjenje, dok su drugi brže bolje optužili Rusiju da je umešana u celokupan incident.

NLO - Sputnik Srbija
CIA objavila poverljiva dokumenta o NLO iznad Himalaja

Jedna od rasprostranjenijih verzija bila je da je u pitanju ili ruski ili kineski „nevidljivi avion“, te je celokupan incident skriven od javnosti kako američka avijacija ne bi bila osramoćena, budući da je strani avion bez problema uleteo u vazdušni prostor Amerike i bez posledica se vratio na ishodnu bazu.

Pojedinci su direktno kritikovali američku avijaciju nazvavši je najsporijom na svetu jer čak ni F-15, koji bi trebalo da razvije brzinu od tri maha, nije uspeo da stigne taj neidentifikovani leteći objekat.

Mnogi su otišli korak dalje objašnjavajući da je na nebu zaista bio svemirski brod budući da je letelica u jednom trenutku učinila nagli zaokret ka severu pri ogromnoj brzini, nakon čega je nestala.

Incident se dogodio 25. oktobra, ali je tek danas ta informacija procurila u javnost. Naime, nepoznata bela letelica je nešto posle četiri časa ujutru primećena na nebu iznad Oregona zbog čega su podignuti lovci F-15 kako bi je presreli. Budući da letelica nije imala uključen transponder, pretpostavlja se da je na nebu bila nekakva nepoznata vojna naprava, ili pak avion namenjen za šverc kojekakve robe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala