Miloš Jovanović: Skočio bih opet iz „Antonova“ — u vojnoj akciji! (video)

© SputnikMaša Radović i Miloš Jovanović
Maša Radović i Miloš Jovanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović otkrio je za Sputnjik kakve političke savete dobija od nekadašnjeg predsednika te stranke Vojislava Koštunice, ko mu je od opozicionih lidera najbliži po političkim stavovima, ali i kakvo je iskustvo skakati padobranom iz ruskog aviona „Antonov“.

Jovanović se za Sputnjik prisetio svojih srednjoškolskih dana, studiranja na Sorboni i života u Parizu. Na pitanje šta bi odgovorio zameniku pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtu Jiju na konstataciju da Srbija ne sme da sedi na dve stolice, predsednik DSS-a je odgovorio:

„Ja ne bih ni otišao sa Hojtom Jijem da se viđam, naročito ne u ambasadu. Mi kada primamo strane izaslanike ili diplomate, primamo ih u Braće Jugovića isključivo i pričamo na srpskom jeziku. Znate, ipak smo mi domaćini u svojoj zemlji, to nekako naša politička elita zaboravlja. I nekako smo razvili sami neku kolonijalnu svest, ali kolonizovanog naroda, ne naroda koji kolonizuje, što mislim da je strašno pogrešno i što je ubitačno za budućnost Srbije. Dakle, Hojt Ji da je došao, došao bi u Braće Jugovića, ne bih pričao sa njim i ne bi on sa mnom pričao o stolicama, jer mi sedimo na srpskoj stolici. Dakle, to je jedna jedina stolica. A inače moram da priznam, bez obzira na njegovu zloslutnu pojavu ponekad, mislim ništa lično, al‘ onako, i znajući kakve poruke nosi, kako izgleda… Ne mogu da kažem da nije bio u pravu kad je to rekao, ne može se sedeti na dve stolice. Ja se samo plašim da greši u tome da Srbija sedi na dve stolice. Mislim da ova vlast, kao i prethodna, debelo i vrlo odlično gura Srbiju u Evropsku uniju. Dakle, to je ta zapadna stolica. Znamo šta sve moramo da uradimo na tom putu, tako da mislim da je u tome pogrešio.“


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala