Spot alarmirao policiju: Albanski pevač Medveđu smestio u „Veliku Albaniju“ (video)

Pratite nasTelegramOdyssey
Popularni albanski pevač Arijan Aguši, koji je rođen u Preševu a danas živi u Prištini, svojim video-spotom uzburkao je Medveđu i jug Srbije. Ovu varoš smestio je u takozvanu Veliku Albaniju, pa se sada tim slučajem bavi i policija, budući da je veći deo materijala snimljen u centru Medveđe.

Ovaj tridesetjednogodišnji pop i hip-hop pevač, poznatiji kao Gold Ag, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo Velike Albanije i da će to ponovo biti.

„Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Kao što je moj tata svaki put spalio prag, od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nekakvog šljama…“,  deo je prevoda pesme u kojoj se pevač na kraju spota budi iz sna i žali što njegov san nije java.

Pesma je zapalila društvene mreže na kojima su posebno aktivni malobrojni Albanci iz Medveđe i Sijarinske Banje, i uzbunio lokalne vlasti, u kojoj ima i predstavnika albanske nacionalne manjine, ali i policiju.

„Ovde se taj spot doživljava kao još jedna velika provokacija, tim pre što u Medveđi Srbi i Albanci vekovima žive u miru“, kaže predsednik opštine Nebojša Arić.

Spot je snimljen tokom vikenda kada u centru Medveđe ima malo ljudi, u glavnoj ulici i ispred ulaza sedišta lokalne samouprave. U policiji nam je potvrđeno da se slučaj ispituje, ali je nejasno šta konkretno: neprimećeno snimanje spota ili sadržaj pesme.

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su hiljade komentara podrške ovom umetniku, za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“, i da ih je ovom pesmom „častio“, upoređujući ga istovremno sa Bogom.

 

Nova srpska politička misao

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala