Nemačka, Francuska i Rusija treba da se usaglase o mirovnjacima u Donbasu

© REUTERS / Gleb Garanich Ukrajinski vojnici u oklopnim vozilima idu u Donjeckoj oblasti
Ukrajinski vojnici u oklopnim vozilima idu u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačke, francuske i ruske predstave o mirovnoj misiji u Donbansu i dalje su „daleko od jedne od drugih“, ali je važno krenuti jedni drugima u susret, izjavio je u Minsku nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin - Sputnik Srbija
Ukrajina, SAD, Nemačka i Francuska usaglasile nacrt rezolucije

„Predstave Nemačke i Francuske i predstave Rusije (o mirovnoj misiji UN u Donbansu) još uvek su daleko jedna od druge, ali je važno da se pokuša da se one približe i utvrde opšti uslovi, mandat u okviru kojeg bi takva misija UN u saradnji sa OEBS-om mogla da kontroliše primirje“, rekao je Gabrijel novinarima.

Nemački ministar spoljnih poslova naglasio je da je važno da se postigne dugoročno primirje u Donbasu, a mirovna misija mogla bi da ga kontroliše „ne samo par sati dnevno, kada sije sunce, već i noću“. „Ako uspemo ovo da uradimo, možemo da započnemo obnovu Donbasa“, istakao je nemački ministar.

Sa svoje strane, to će omogućiti da se postignu „novi koraci za razvoj (odnosa) sa Rusijom“, rekao je on.

„Iako se mišljenja još prilično razlikuju, bilo bi nerazumno da se zatvori prozor mogućnosti, koje tek što se otkrilo. Mi treba da nastavimo da ga otkrivamo“, izjavio je Gabrijel.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala