Lavrov: Glasine o mešanju u meksičke izbore — spekulacije

© REUTERS / Sergei KarpukhinMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa meksičkim kolegom Luisom Videgarajem u Moskvi
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa meksičkim kolegom Luisom Videgarajem u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra spekulacijama izjave o mešanju Rusije u meksičke predsedničke izbore, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova nazvala američke novinare lažovčinama

„Nisam upoznat sa publikacijama u meksičkoj štampi, ali čuo sam da ima takvih glasina. Čak nagađam odakle to potiče. U ovom slučaju mogu samo da potvrdim da je to apsolutna spekulacija koja nema nikakvih osnova i čiji je cilj da se uvede neka razdraženost u rusko-meksičke odnose, a posebno u periodu kada se oni razvijaju postepeno i intenzivno“, rekao je on nakon razgovara sa meksičkim ministrom spoljnih poslova Luisom Videgarajem.

Lavrov je naveo da Rusija zna gde je „izvor svih ovih struja“. „To su Sjedinjene Američke Države koje preduzimaju apsolutno neprihvatljive, nedopustive mere protiv medija, prvenstveno protiv RT-a. To izaziva duboko žaljenje. Mi moramo da odgovorimo, ali ćemo to raditi razumno i isključivo recipročno, kao što je rekao predsednik Putin“, istakao je ministar. 

On je dodao da se „ruski mediji ne mešaju u unutrašnje poslove drugih država i nemaju nikakve veze sa organizovanjem meksičkih predsedničkih izbora“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala