Peskov: 60 lažnih pretnji eksplozivom na putu Putinove pratnje

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici obezbeđenja stoje u kordonu u centru Sankt Peterburga. Operativne službe proveravaju dojave o podmetnutim bombama u zgradama u centru grada.
Pripadnici obezbeđenja stoje u kordonu u centru Sankt Peterburga. Operativne službe proveravaju dojave o podmetnutim bombama u zgradama u centru grada. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je primljeno više od 60 poziva sa lažnim pretnjama o eksplozivnim napravama postavljenim na putu pratnje predsednika Rusije u Sankt Peterburgu.

U petak je predsednik Rusije Vladimir Putin posetio Sankt Peterburg, gde je učestvovao na Kulturnom forumu i gde se sastao sa zaposlenima u kulturi.

Policija, Rusija - Sputnik Srbija
Anonimne pretnje bombama u ruskim gradovima stižu iz Ukrajine

„Stiglo je oko 60 poziva u kojima je saopšteno o oko 50 eksplozivnih naprava postavljenih u razne objekte, među kojima su i oni koji su bili na putu predsedničke pratnje i oni koje je predsednik trebalo da poseti“, rekao je Peskov.

Služba bezbednosti je učinila sve što je moguće u toj situaciji, naglasio je portparol ruskog predsednika.

Peskov je dodao da su saopštenja o podmetnutim bombama stizala iz inostranstva.

„To su telefonski huligani, telefonski teroristi, zovite ih kako hoćete. Pre ili kasnije oni će biti pronađeni“, dodao je portparol ruskog predsednika.

Talas telefonskog terorizma zahvatio je Rusiju od 11. septembra. Za dva meseca telefonske pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama stigle su u 186 gradova, a evakuisano je više od 2,3 miliona ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala