„Tradicionalno gostoprimstvo“: Horor letovanje u Hrvatskoj

CC0 / / Luka u Milni na Braču.
Luka u Milni na Braču. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanac koji je sa porodicom letovao na Braču dugo će pamtiti odmor koji je bio daleko od očekivanog.

Britanski „Telegraf“ je objavio ispovesti britanskih turista koji su opisali svoja najgora letovanja, a na neslavnoj listi našla se i Hrvatska, odnosno vlasnik jednog apartmana na Braču.

Nemac doputovao na more traktorom - Sputnik Srbija
Nemac traktorom doputovao na letovanje u Hrvatsku

Agonija je počela već prvog jutra kad je Pitera Hardija probudilo nešto što je opisao kao „miris pečenog luka i pržene koze“.

Njegova 11-godišnja ćerka rekla mu je da misli da neko živi ispod njih. Ispostavilo se da u garaži ispod vile koju su iznajmili za letovanje živi vlasnik sa pet članova svoje porodice.

„Kad nije kuvao hranu sumnjivog mirisa, vlasnik je po cele dane sedeo u prljavoj odeći ispred vile i sumnjičavo gledao što radimo“, kazao je Piter.

Vila koju su iznajmili zapravo je bila stambeni prostor vlasnika koji se nije potrudio to da sakrije, pa su svuda nailazili njegove stvari.

„U ormarima je bila njihova odeća, a naša mala deca su u jednoj od fioka pronašla brdo pornografskih časopisa i filmova. Kad god bismo napustili vilu, vlasnik bi ušao u nju i ponašao se kao da je kod kuće. U jednom trenutku je zaključio da usred avgustovske žege previše koristimo klima uređaj, pa nam je oduzeo daljinski i više nije hteo da ga vrati“, rekao je Hardi.

Dubrovnik - Sputnik Srbija
Hrvatska traži od Rusije da smanji broj turista

„Možete da uskočite u more s prozora“, pisalo je u brošuri kojom se vila reklamirala, ali je Piter ubrzo shvatio da to baš i nije tačno.

„E pa, nije baš tako. Najpre, morate da izađete iz vile i pređete prometnu ulicu, potom da dođete do zida luke pune brodova. Možete i tamo da se kupate, ali ubrzo smo otkrili da je more u tom delu užasno prljavo. Moj 14-godišnji sin shvatio je to kad je skočio u more i istog dana dobio ozbiljnu kožnu infekciju, zbog čega smo gotovo svaki dan tokom dve nedelje letovanja morali da čekamo na red u lokalnoj ordinaciji kod lekara“, žali se Hardi koji je, da ne ispadne sve tako loše, pohvalio ljubaznost i sposobnost dotičnog lekara.

„Na kraju naše dvonedeljne avanture, povratak kući nikad nije bio lepši“, zaključio je Britanac.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala