Simonjanova: Zapad se ponaša kao nekadašnji Sovjetski Savez

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlade zapadnih zemalja, kada je reč o slobodi govora, ponašaju se kao što su to svojevremeno činile sovjetske vlasti, primoravajući strane medije da se registruju kao strani agenti, čime direktno vrše pritisak na televiziju RT i agenciju Sputnjik, izjavila je glavna urednica tih medijskih kuća Margarita Simonjan.

„Način na koji se zapadne vlade bore protiv RT i Sputnjika podseća na nekadašnje sovjetsko vreme“, rekla je ona nastupajući na međunarodnoj konferenciji „Njuz eksčejndž“ u Amsterdamu.

Štand RT - Sputnik Srbija
Lavrov: Uskoro odgovor na akcije SAD prema RT-u

Prema njenim rečima, vlasti zapadnih zemalja postupaju upravo onako kako su to svojevremeno činile vlasti Sovjetskog Saveza kada su se susretale sa određenim mišljenjem koje nije bilo u skladu sa državnom politikom.

Ona je dodala i da se zalaže protiv uvođenja bilo kakvih ograničavajućih mera protiv medija, kako u SAD, tako i u Rusiji.

Nešto ranije je Simonjanova predložila da se Dan slobode novinara sa 3. maja pomeri na 10. novembar, na datum kada je televizija RT registrovana kao strani agent u SAD.

Ministarstvo pravde SAD stavilo je televiziju „RT Amerika“ na spisak stranih agenata po Zakonu o stranim agencijama iz 1938. godine, a da pritom mnogi drugi strani državni mediji, kao što su britanski Bi-Bi-Si, kineski Si-Si-Ti-Vi, francuska televizija „Frans 24“, nemačka radio-stanica „Dojče vele“, nisu registrovani kao takvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala