Ivanić: Ostajemo u institucijama BiH

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMladen Ivanić //
Mladen Ivanić // - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić saopštio je danas, nakon sastanka sa ministrima u Savetu ministara BiH i predstavnicima Srba u institucijama BiH da Bosna i Hercegovina neće priznati Kosovo, a za izjavu svog bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića na tu temu je rekao da je to njegovo lično mišljenje.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom Mirkom Šarovićem, Ivanić je rekao da je Savez za promene saglasan da dok su oni na vlasti priznanja Kosova neće biti, a Šarović je poručio da će o tome obavestiti i rukovodstvo Srbije i ukazati na potrebu spuštanja tenzija.

Palata Republike u RS, Banja Luka - Sputnik Srbija
Poziv srpskim predstavnicima da napuste institucije BiH

„Neki mogu da imaju svoje želje, ali to se neće desiti. BiH neće priznati Kosovo i za to nema šansi. Retorika kojom se preti ratom je stvar koja nas vraća u devedesete godine, i to osuđujemo. Interes nam je mir, prošlo je vreme sukoba“, rekao je Ivanić.

Dodao je da BiH tone u krizu koja je uslovljena odnosima u FBiH i uvlačenje RS u te sukobe je suprotno njihovim interesima.

Ivanić je rekao da mu ne pada na pamet da se povuče iz institucija po pozivu jednog čoveka.

„Takvi radikalni potezi nisu potrebni. Nema nikakvih odluka, a samim tim ni posledica“, rekao je Ivanić, dodajući da se Izetbegoviću daje previše značaja iako on nema snage da uradi tako nešto.

Ivanić nije isključio mogućnost da se, ako se kriza bude i dalje zaoštravala, sretne sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom kako bi mu izneo svoje stavove, prenele su „Nezavisne novine“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala