Peskov: Greške se dešavaju

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija predsednika Rusije ne smatra da je velika greška to što je Ministarstva odbrane objavilo pogrešne snimke vojne operacije, saopštio je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Višenamenski bombarder Su-34 ruskih vazduhoplovnih snaga u sirijskoj bazi Hmejmim - Sputnik Srbija
Ruska vojska proverava fotografije kolone terorista koje štite SAD

„Greške se dešavaju i nema ničeg strašnog u tome ako se ona blagovremeno ispravi“, rekao je on.

„Ne bih preuveličavao njen značaj“, dodao je Peskov, podsetivši da je Ministarstvo odbrane već saopštilo da je krivac kažnjen.

Peskov je reagovao na pitanje novinara da li se slična greška može ponoviti i da li se desila i u drugoj epizodi filma o Vladimiru Putinu koji je snimio režiser Oliver Stoun. U toj epizodi predsednik pokazuje Stounu navodno snimke vojne operacije u Siriji, ali su korisnici na internetu primetili njihovu sličnost sa drugim video-snimcima akcija u Avganistanu.

„Što se tiče Stounovog filma, u to je bilo mnogo sumnji, mnogi nedobronamernici nastavljaju da sumnjaju u Putina“, naveo je Peskov.

„Međutim, film je ispao izvanredan, neobičan, interesantan“, smatra on.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da proverava civilno lice iz jedne jedinice koje je greškom objavilo fotografije uz saopštenje vojnog resora o saradnji američke koalicije i militanata DAEŠ-a u području Abu Kemala u Siriji.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala