Patrijarh Irinej: Zločini na Kosovu i Metohiji traže osvetu, ali ne ljudsku, već božiju

© Tanjug / Dimitrije Gollpatrijar Irinej i Aleksandar Vučić
patrijar Irinej i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh SPC Irinej obišao je danas zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i rekao da se o pitanju žrtava na KiM ne očekuje ljudska pravda, jer je „odavno zaspala“, već samo Božija.
Patrijarh: Pustite je, nju Vučić sluša kao i mene

On je dodao da je narod na KiM pao pred nepravdom sveta, kao i da su sukobi između dva naroda koji su godinama delili život na istoj teritoriji bili „zlo doba“.

„Na Kosovu je pravda i istina zakopana. Zlo ako zakopate umreće, ako istinu zakopate, ona će vaskrsnuti. Tako se nadamo da će istina o svim zlodelima da vaskrsne“, rekao je Irinej.

Patrijarh je dodao da svi zločini na KiM traže osvetu, ali ne ljudsku, već božiju.

„Oni koji su stradali, stradali su jer predstavljaju jedan narod i pripadaju zemlji kojoj pripadaju“, naveo je patrijarh.

On je istakao da su prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji mesto tuge ne samo roditelja i srodnika ubijenih, već celog srpskog naroda.

„Za nas je danas važno da ne zaboravimo Kosovo i Metohiju, to je naša zemlja koja je i ranije, a naročito u naše doba isprljana krvlju. Mnogi kažu to je volja božja, ali nije, nikome Bog ne želi zlo. To je dopuštenje Boga, on zna zašto je to dopustio, da dođemo sebi i cenimo vrednost Kosova“, rekao je Irinej.

Patrijarh je zaključio da veruje da će pravda kad-tad pobediti, a da je na nama da „čekamo ispunjenje te pravde“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala