Džordž Buš Stariji seksualno uznemiravao maloletnicu (foto)

© AP Photo / David J. PhillipBivši predsednik SAD Džordž Buš Stariji na stadionu "Los Anđeles Dodžersa" 29. oktobra 2017.
Bivši predsednik SAD Džordž Buš Stariji na stadionu Los Anđeles Dodžersa 29. oktobra 2017. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rozlin Korigan je šesta žena koja je zvanično optužila 41. američkog predsednika da ju je neprimereno pipkao. Susret se desio pre 14 godina kad je ona imala samo 16, a bivši predsednik 79 godina.

Ona je rekla magazinu „Tajm“ da je u novembru 2003. prisustvovala događaju u kancelariji Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Vudlendsu, u Teksasu, gde se njen otac zajedno sa kolegama obaveštajcima i članovima porodice upoznao sa bivšim predsednikom.

​Rozlin Korigan, koja je tada imala 16 godina, priznala je da je „bila uzbuđena jer je upoznala bivšeg predsednika".

Međutim, kad je trebalo da poziraju za zajedničku fotografiju, političar ju je „zgrabio za zadnjicu“.

© Foto : Courtesy Corrigan FamilyRozlin Korigan, Bivši predsednik SAD Džordž Buš Stariji i Sari Jang, novembra 2003.
Rozlin Korigan, Bivši predsednik SAD Džordž Buš Stariji i Sari Jang, novembra 2003.  - Sputnik Srbija
Rozlin Korigan, Bivši predsednik SAD Džordž Buš Stariji i Sari Jang, novembra 2003.

„Moja inicijalna reakcija je bila — užas. Zaista sam bila zbunjena“, rekla je za „Tajm“, prvi put javno govoreći o incidentu.

„Prvo sam pogledala majku dok je on još stajao pored nas i ništa nisam rekla. Šta tinejdžerka da kaže bivšem predsedniku SAD? Nešto kao: ’Čoveče, ne bi trebalo tako da me pipkaš‘“, rekla je ona.

Džordž Buš Stariji - Sputnik Srbija
Kao Klinton: I Džordž Buš optužen za seksualno uznemiravanje

Magazin navodi da je sedmoro ljudi, uključujući članove porodice i prijatelje, potvrdilo da su bili upoznata sa navodnim zlostavljanjem pre nego što su drugi ljudi prijavili uznemiravanje.

Džim Makgart, portparol Džordža Buša Starijeg, izjavio je da bivši predsednik „jednostavno nije imao nameru da ikoga omalovažava i povredi i da se unapred izvinjava svakome koga je možda uvredio tokom fotografisanja“.

Portparol je ranije priznao da je Buš Stariji „potapšao ženu po zadnjici smatrajući da je to što je učinio pristojno i dobronamerno“.

Glumica Heder Lind je prva žena koja je optužila bivšeg predsednika za seksualno uznemiravanje, kad je otvoreno priznala da ju je Buš pipkao tokom fotografisanja za vreme promotivne turneje TV serije „Špijuni u Vašingtonu“ 2013. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala