Bizarna nesreća: Avion udario divlju svinju na pisti

© Foto : PixabayDivlja svinja
Divlja svinja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako je bilo prekasno da obustavi poletanje, pilot je podigao avion, ali je leteo 45 minuta iznad mora. Posle neophodnih kontrola, letelica je nastavila putovanje, ali je kasnila sat i po.

Putnici aviona jedva su izbegli nesreću kad je divlja svinja istrčala iz žbuna i udarila u letelicu dok je uzletala. Incident se dogodio u nedelju u 22 časa kad je divlji vepar istrčao na pistu, ušao u putanju leta i udario u zadnje točkove.

Avion kompanije „Indi go“ prevozio je putnike od luke Viškapatanam do Hajderabada.

Zvaničnici „Indi goa“ potvrdili su u saopštenju da je došlo do incidenta i naveli su da je, iako je pilot video životinju na pisti, bilo kasno da obustavi poletanje. Posada je prijavila incident kontroli letenja koja je napravila aranžman da se sa piste ukloni telo životinje kako bi se avion vratio na pistu zbog inspekcije. Međutim, avion nije mogao odmah da se vrati pošto oštećeni zadnji točak nije mogao da se uvuče.

​„Piloti su zaključili da bi bilo opasno da slete sa punim rezervoarom i leteli su iznad mora 45 minuta kako bi gorivo sagorelo, pre nego što su sleteli nazad na aerodrom Vizag“, navodi se u saopštenju kompanije „Indi go“.

Avion je trebalo da sleti u Hajderbad u 23 sata i 15 minuta, ali je poleteo u jedan čas posle ponoći i sleteo u Hajderbad tek u 2 sata i 15 minuta u ponedeljak.

Incident se desio nešto više od nedelju dana nakon što je kompanija „Indi go“ objavila vest da je kamera snimila njene zaposlene kako se tuku sa putnicima po izlasku iz aviona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala