Rusija: Kijev provocira

© Sputnik / Igorь Maslov / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR i predstavnici inspekcije OEBS-a na teritoriji Donjecka
Vojnik DNR i predstavnici inspekcije OEBS-a na teritoriji Donjecka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin je u razgovoru za RT komentarisao izjavu sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu Oleksandra Turčinova da Rusija, navodno, dovlači na ukrajinsku granicu trupe koje namerava da maskira kao mirovne snage.
Ukrajinski vojnici u oklopnim vozilima na putu u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija
Donjeck: Zaustavićemo Kijev u realizaciji agresivnih planova

„Ovo je još jedna glupost, provokacija čiji je cilj da osujeti one moguće sporazume koji danas u okviru Saveta bezbednosti UN mogu pratiti različite predloge, uključujući i Rusiju, o mirovnim snagama… Turčinov, mislim, predlaže stvaranje rezonance oko ove teme koja bi bila negativna prema Rusiji. Moramo unapred učiniti sve što je u našoj moći da sprečimo da naša zemlja učestvuje u mirovnim snagama“, rekao je on.

Švitkin je dodao da učešće Rusije u sastavu misije UN predstavlja problem za režim u Kijevu.

„Oni trenutno sprovode politiku genocida nad sopstvenim narodom. Naravno, mirovni kontingent Rusije bi ih sprečavao da ostvaruju svoje ciljeve, među kojima je prisiljavanje naroda na jugoistoku Ukrajine da živi u skladu sa njihovim zakonima“, istakao je ruski poslanik.

Ranije je sekretar Saveta za odbranu i bezbednost Ukrajine Oleksandar Turčinov izjavio da Rusija na granici sa Ukrajinom koncentriše snage, koje namerava da „zamasira“ kao mirovnjake UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala